póba mottó

Képtér Építésziroda Kft.

Teljeskörű építészeti tervezés az ország egész területén...

Képtér Építésziroda Kft. | Referenciák


IKEA - Soroksár bútoráruház tervezés

ikea01 kicsi01Irodánk tervei alapján a közelmúltban kapott építési engedélyt Soroksáron, az M5-ös autópálya mentén, Magyarország harmadik, egyben legnagyobb IKEA bútoráruháza. Minden szükséges engedély rendelkezésre áll, hamarosan megkezdődhet a kiviteli tervek elkészítése, illetve a kivitelező kiválasztása.

9000 m2-es, előregyártott szerkezetű ipari csarnok

vecses ac h kicsi05Az Ablon csoport részére terveztük ezt az előregyártott vasbeton szerkezetekből álló csarnokot, amely három 28 m-es fesztávú hajóból áll. A csarnokot egy háromszintes, szintén előregyártott vasbeton szerkezetű irodablokk zárja. Mindhárom hajó ipari daruval szerelten készül. Az ipari padló a gépjármú közlekedésre alkalmas részeken kamionterhelésre méretezett.

Syma Sport- és Rendezvényközpont

syma kicsi01A több mint 25.000 m2 alapterületű multifunkcionális csarnokegyüttes számos esemény lebonyolításával bizonyította már eddig is sokoldalúságát, és vált Budapest egyik meghatározó rendezvény-helyszínévé. A komplexum három nagycsarnokot, ezeket összekötő fedett rendezvény utcát, konferencia-termeket, éttermet és irodákat tartalmaz.

Debreceni Nagyerdei Stadion - szakági tervezés

nagyerdei stadion kicsi 001Irodánk feladata volt a stadion külső közmű, sporttechnológiai, konyhatechnológiai, audio-vizuális technológiai, tűzvédelmi, akadálymentesítési, úttervezési, világítástechnikai, épületakusztikai, illetve gyengeáramú tenderterveinek elkészítése. (Vezető tervező: Bordás Péter , látványtervek: Bord Építész Stúdió)

Társasház - XIV. kerület, Szugló utca utca

szuglo kicsi01Budapesten, a XIV. kerületben, a Szugló utcában talalható az épület. A telekre már évekkel ezelőtt készült egy hasonló méretű terv. Az építtető azonban egy modernebb megjelenésű letisztult társasházat szeretett volna, ezért kereste fel irodánkat és átterveztette az épületet. Így született meg ez a fehér, modern megjelenésű, visszafogott épület, melynek homlokzatát élénk színek teszik változatosabbá.

Syma Kongresszusi Központ átalakítás

syma kong_kicsi01A Syma Sport- és Rendezvény Központ multifunkcionalitásából adódóan rendkívül sokoldalúan használható, mégis konferenciák megrendezésére korlátozottan volt alkalmas azok speciális igényei miatt. A "C" csarnok átalakításával könnyen variálható, osztható és egybenyitható reprezentatív terek jöttek létre. Videó az átalakításól itt található.

Társasház - XIII. kerület, Újpalotai út

ujpalotai kicsi01A társasház a XIII. kerületben, az Újpalotai úton, egy saroktelken került elhelyezésre. Az épület pinceszint + földszint + 5 emelet szintszámú, melyben 35 lakás kapott helyet. A földszinten üzletek helyezkednek el, a legfelső szintek visszahúzott teraszos kialakításúak.

Irodaház - XIV. kerület, Erzsébet királyné útja

Erzsebet C_kicsi01A közel 20.000 m2 összes szintterületű "A" kategóriás irodaházban a hagyományos iroda funkció mellett helyet kapott még egy étterem, egy konferenciaterem, és egy fitnesszközpont is úszómedencével squash pályával szaunákkal és pezsgőfürdőkkel. A földszinten különböző üzleteket kerültek elhelyezésre

Belsőépítészeti tervezés - irodaház bár kialakítása

webc bar kicsi01A Jones Lang Lasalle partnereként terveztük a Westend Business Center irodaházban lévő bár belsőépítészeti terveit. A JLL partnereként irodai space plan-ek készítésével is foglalkozunk.

Társasház - XIV. kerület, Vadvirág utca

vadvir kicsi01Tízlakásos társasház épült Zugló zöldövezeti részében, L3 építési övezetben, a kifejezetten csendes Vadvirág utcában. A homlokzat klinkertégla burkolatot kapott, a nyílászárók igényes fa hőszigetelő ablakok, a korlátok üvegbetétekkel készültek. A tetőfedés korcolt fémlemez burkolat. Tágas lépcsőház és lift szolgálja a lakók kényelmét.

Posta - III. kerület, Víziorgona utca

viziorgona posta kicsi01A Magyar Posta Zrt. tervezőjeként több üzletházi posta belsőépítészeti tervét készítettük el, illetve számos különböző tervezési feladatot látunk el a Posta részére. Jelen posta Budapest III. kerületében, a Víziorgona utcában, egy meglévő épületben került kialakításra. Irodánk feladatát a teljeskörű építészeti, belsőépítészeti tervezés képezte.

Társasház - XIV. kerület, Bosnyák utca

m84 bosnyak_14_18_kicsi_002Zugló központjában, a Bosnyák utcában helyezkedik el ez a 211 lakásos társasház. Az utcafronton irodák és üzletek kaptak helyet. Az épület nemcsak a térszinten rendelkezik jelentős zöldfelülettel, hanem több zöldtető biztosít pihenési lehetőséget az itt lakók számára. Változatos tömegelemek, igényes burkolatok jellemzik az épületet.

Társasház - XIII. kerület, Reitter Ferenc utca

reitt kicsi01Budapest XIII. kerületében, a Reitter Ferenc utcában épült ez a 33 lakásos társasház, melynek földszintjén és galériaszintjén tágas üzletek kaptak helyet. A homlokzat fő motívuma az igényes klinkertégla burkolat, melynek színvilágához illeszkednek a ház egyéb burkolatai. Az épület a Reitter Ferenc utca egyik meghatározó, reprezentatív sarokházává vált.

IKEA - Budaörs konyha és étterem átalakítás, bővítés

ikea bp2 konyha kicsi01Az IKEA tervezőjeként irodánk tervei alapján készül a Budaörsi áruház belső átalakítása, mely keretein belül megújul a jelenlegi konyha, valamint kibővül az étterem alapterülete.  Minden szükséges engedély rendelkezésre áll, hamarosan megkezdődhet a kivitelezés.

4 csillagos szálloda koncepcióterve

Ulloi kicsi01A 198 szobás, négy csillagos szálloda modern, formabontó megjelenésével hívja fel magára a figyelmet. A ferde síkú homlokzat fém és üveg játékos váltakozása jellemzi. A földszinten áttört üveghomlokzat biztosít betekintést az étterem - kávéház, és az előcsarnok területére. A park felől hangulatos étteremterasz kapott helyet.

Irodaház - High Tech Park koncepcióterv

m82 htp_kicsi_001A hat különböző épületből álló irodaház komplexum a XI. kerület egy Duna-parti részén helyezkedik el, ideális gépjárművel történő megközelítési lehetőséggel. Az irodaházakban különböző szakcégek irodái és összeszerelő egységei kapnak helyet. Az épületek között tágas zöldfelületek biztosítják a kellemes környzetet.

Művelődési ház felújítás - Ecser

ecser kicsi01A '60-as években épült művelődési ház kinőtte a kereteit, ezért átalakításra, bővítésre volt szükség. A belső átalakításokon túl az épület egy új rendezvényterem szárnyat is kapott, mely méretében és felszereltségében kielégíti a község igényeit. Az épületben továbbá helyet kapott könyvtár, számítógépterem és házasságkötő terem is.

Posta - X. kerület, Árkád üzletház

arkad posta kicsi01A Magyar Posta Zrt. tervezőjeként több üzletházi posta belsőépítészeti tervét készítettük el, illetve számos különböző tervezési feladatot látunk el a Posta részére. Jelen projekt a X. kerületben, az Árkád üzletházban került kialakításra. Irodánk feladatát a teljeskörű építészeti, belsőépítészeti tervezés képezte.

Társasház - XIII. kerület, Jász utca 73.

jasz73 kicsi01A XIII. kerület központjához közel helyezkedik el ez 3300 m2 összes szintterületű, 40 lakásos társasház, ami a benapozási lehetőségek javítása miatt két egymástól elkülönülő tömbből áll, melyet egy nagy fesztávú nyitott folyosó kapcsol össze. Mivel a Jász utca ezen szakasza nem forgalmas, így a földszinten az üzletek helyett a gépkocsitároló kapott helyet.

Társasház - XIV. kerület, Lengyel utca

Len 44 kicsi01Zuglóban, a Vezér út közelében, a Lengyel utcában épült ez a 9 lakásos társasház. Az úszótelkes beépítésű panelépületek között olyan speciális telken helyezkedik el, melyet három oldalról is közterület határol. E miatt az épületet úgy kellett elhelyeznünk a telken, hogy a negyedik oldalról hangulatos, intim kert jöhessen létre a lakók számára.

Társasház - XIV. kerület, Telepes utca

m77 telepes_kicsi_001Zugló zöldövezetében, a Telepes utcában helyezkedik el ez a két épületből álló társasház, melynek utcafronti tömbje öt, a belső udvari épülete pedig négy szintes. A változatos, mozgalmas épülettömegek modern és izgalmas homlokzatot eredményeznek. A két különálló épülettömeget egy tágas kerten áthaladó passzázs köti össze.

Posta - III. kerület, Bécsi úti Tesco áruház

becsi posta kicsi03 A Magyar Posta Zrt. tervezőjeként több üzletházi posta belsőépítészeti tervét készítettük el, illetve számos különböző tervezési feladatot látunk el a Posta részére. Jelen projekt Budapest III. kerületében, a Bécsi úti Tesco áruházban került kialakításra. Irodánk feladatát a teljeskörű építészeti, belsőépítészeti tervezés képezte.

Társasház - XIV. kerület, Róna utca

rona125 kicsi01A Róna utca Zugló egyik jelelntős útvonala. Jelentős részén már egységes magasságú épületek helyezkednek el, egyes részei még elég vegyes képet mutatnak. Ebbe a környezetbe került a 64 lakásos társasház. A földszintjén bútorüzlet és szépségszalon helyezkedik el. A legfelső szintek visszahúzott teraszos kialakításúak.

Buy-Way átalakítás, arculati tervezés

buy way kicsi01Az Ablon csoport tervezőjeként irodánk tervei alapján készült el a Dunakeszi és a Soroksári Buy-Way áruházak átalakítása. Irodánk feladatát a külső-belső arculati tervezés, valamint a totemoszlop terveinek készítése képezte.

Társasház - XV. kerület, Pázmány P. utca

pazm kicsi01A "T" alakú épület a XV. kerület egy fejlődőben lévő részén helyezkedik el. A környező ipari-vasúti területek átalakulóban vannak, melynek eredményeként egy kellemes városi környezet alakulhat ki a kerületközponthoz közel eső területen. A környező külvárosias, gyakran meglehetősen rossz állapotú sorházak helyét új társasházak veszik át.

Társasház - X. kerület, Hölgy utca

Holgy 21_kicsi01Kőbánya közpotjában található ez az ötszintes, 18 lakásos társasház, földszintjén üzletekkel. Bár az utca nem túl széles, viszont a telektömbben tágas hátsókertek biztosítják a megfelelő zöldterületet. Az utcakép kialakult, ezért a szomszéd épületek magasságától történő eltérésre kis mértékben volt lehetőség.

Társasház - XIV. kerület, Angol utca

Angol48 kicsi01A 91 lakásos társasház Zugló egy keskeny utcájában helyezkedik el. A "T" alakú épület hátsó szárnya tartalmazza a lakások többségét, melyek egy csendes kertre néznek. Az épület külsejét meleg színek jellemzik, az utcai oldalra üvegbetétes korlátok kerültek. A teraszokat faparavánok határolják.

Társasház - XIV. kerület, Csömöri út

csomori i_kicsi01Egy lakópark első elemeként épült meg a 178 lakásos társasház Zugló határában, intézményi övezetben. A területen korábban egy magasfeszültségű vezeték húzódott, mely kiváltásra került, így jöhetett létre az épület. A közelben vasútvonal és forgalmas felüljáró is található, melyre a társasház elhelyezésénél tekintettel kellett lenni.

Árajánlatkérés

Alternative flash content

Requirements

Legújabb engedélyezett terv

Legnagyobb acélszerkezetünk